På frågan om det är viktigt med en kock i restaurangen, kan det bara finnas ett svar. Det blir att det är den absolut viktigaste personen i ett kök och därmed den viktigaste personen i en restaurang. Utan god mat serverad på ett smakfullt sätt kommer det inte att finnas några gäster på en restaurang. Vad som också kommer att vara mycket viktigt är naturligtvis att den Kock som finns har den kunskap och utbildning som krävs för arbetet.
I många restauranger är det därför så att de kockar som jobbar får en mycket stor frihet, samt att det också finns de som inte jobbar så bra med andra människor. Trots det får de friheten att tala om för andra vad de ska göra. En bra kock blir alltid den som egentligen står som en restaurangs chef, eftersom det är svårt att finna någon som kan ersätta den populära mat som restaurangens kunder har lärt sig att älska. En bra kock ska dock ha en förmåga att leda och delegera arbetet så att alla trivs och gör det de ska. Kockens viktigaste uppgift är att se till att rätterna blir perfekta.