Inspirerande matlagningskurser utomlands

Tycker du om att resa men är ute efter en lite annan upplevelse? Drömmer du om att få lära dig laga mat från olika kulturer eller har du helt enkelt bara fastnat i det tråkiga vardagsmatshjulet? Att gå en matlagningskurs utomlands – oavsett om det är i samband med semestern eller med utforskande av en annan matkultur som främsta syfte så är det aldrig fel med ett matinspirerat äventyr!

Rom – matälskarens mecka

Det är inte för ingenting som Rom kallas för Den eviga staden. På myllrande kullerstensgator och genom trånga historiska gränder smyger sig dofterna av nybakat bröd, färsk pasta och ostdrypande pizza. Vinrankorna slingrar sig längs husgavlarna och för den som älskar att laga mat vore det tråkigt att gå miste om en av alla de kurser i genuin italiensk kokkonst som finns tillgängliga. Många resebolag erbjuder idag skräddarsydda temaresor med just utveckling inom gastronomi som huvudsyfte men det går lika bra att själv boka in sig på en kurs för att sätta lite färg på sin resa. Vissa kurser hålls på små restauranger eller vingårdar medan andra kursledare väljer att istället bjuda in dig till sitt hem för att hålla kursen där.

Finsmakarens Frankrike

Är du en stor fantast av specialiteter så som fina viner och lyxiga ostar kanske Frankrike är ett förstahandsval för dig? Många utsökta delikatesser har letat sig fram till Paris under ett helt århundrade då huvudstaden sedan 1800-talet varit just en knytpunkt för Frankrikes järnvägar. Idag inspirerar fortfarande det franska köket restauranger av rang runt om i världen och anses vara en metropol för utsökta specerier. Du har väl inte missat Disneys film Råttatouille som handlar om den lilla råttan Remy som inte vill något annat i världen än att få laga exklusiv, välsmakande mat? Filmens namn anspelar på den franska rätten ratatouille som tillsammans med pot au feu (oxgryta), gåslever och sniglar står högst upp på listan av fransktypiska rätter. Vive la France!

About the Author

amanda