Underlätta disk och städning i köket

I ett kök blir det i regel disk och smuts ganska lätt. Man tar ett glas och så finns det smutsig disk. Man skär en skiva bröd och så blir det smulor. Att hålla rent i köket ger ett bra intryck och dessutom riskerar man inte att insekter och skadedjur lockas in i köket. Men hur kan man underlätta disk och städning?

Välj rätt blandare och diskho

Om du har möjlighet att designa ditt kök precis som du vill är det ett ultimat sätt att underlätta både städning och disk. Hos företaget Rörfokus kan du välja blandare och ho till ditt nya kök. På så sätt får du en variant som passar just dig. Vill du kunna diska stora bunkar eller fylla dunkar med vatten kan en lite högre kökskran vara ett klokt alternativ.

Lättstädade bänkskivor

Bänkskivorna i ett kök utsätts för en hel del slitage. Man lagar mat, ställer varma saker på dem, skär på dem och en del annat. I takt med att skivorna slits kan de bli svårare att hålla rena. Bänkskivor kan också kräva mer eller mindre underhåll. Om du inte vill lägga massor av tid på att underhålla bänken kan rostfritt stål vara ett alternativ. Det tål dessutom både värme och kyla. Stålet repas inte heller av knivar, och det kan lätt rengöras. En bänkskiva i trä ser hemtrevlig ut, men den skadas lätt. Dessutom måste du olja eller lacka den med jämna mellanrum. Den tål inte heller att stå med vatten på sig, och du kan inte sätta en het gryta på bänken utan att den skadas.

Bänkar i sten är också relativt tåliga och de behöver inte underhållas på samma sätt som trä. Kalla saker, och riktigt varma sådana kan dock skada ytan.

Spara vatten på disken

Det där med att diska gör man ofta i köket. Men ta gärna till dig några tips om hur du sparar på vattnet i samband med disken. Det sparar du både pengar och miljö på.

Välj rätt rengöringsmedel

Se till att du väljer rätt diskmedel och rengöringsmedel i köket. Undvik giftiga preparat eftersom att du faktiskt hanterar matvaror där. Välj helst miljövänliga kemikalier, eller städa med naturliga ämnen som citron, vinäger, salt och ättika.

About the Author

amanda