Bästa maten i tv-soffan

Ända sedan tv:n kom in i våra vardagsrum har familjer, par och singlar över hela Sverige slagit sig ned i vardagsrumssoffan om kvällarna för att titta på hela eller delar av kvällens programutbud. Det är inte helt ovanligt att det till tv-utbudet också bjuds ett visst utbud på soffbordet i form av snacks och tilltugg, och i de allra flesta fall är detta tilltugg av det ohälsosammare slaget – i alla fall på helgen. Men tv-snacks behöver inte betyda chips, popcorn eller godis. Om man lägger ned lite extra tid och ansträngning på att fixa kvällens tilltugg kan man få till tv-mat som är både god och hälsosam.

Vad sägs till exempel om att ställa fram en liten buffé av plocksaker, som alla kan ta sina favoriter av och sätta ihop till ett eget litet spett? Enkelt, smidigt och behändigt att äta med bara en hand, vilket är ett viktigt kriterium för all tv-mat. Några förslag på saker man kan ställa fram på denna buffé är körsbärstomater, mozzarellakulor, skalade räkor, minimorötter, paprikabitar, sockerärter och ostkuber. Vill man ha lite extra smak gör man helt enkelt en dipsås till spetten – antingen en färdig pulverblandning (man ska inte göra det onödigt svårt för sig) eller en hemmalagad om man känner att man har tid och ork.

Ett sötare alternativ till kvällen, som kanske kan fungera som ersättning för godis om man vill leva lite hälsosammare, är att mixa ihop en smoothie. Fördelen med denna typ av kvällssnack (förutom att det går fort att göra) är att man i princip kan blanda ihop det man har hemma; så länge man har en bas av yoghurt eller mjölk kan man använda den frukt man tycker bäst om, och söta med exempelvis honung eller sirap.

Bara gott tilltugg och bra program på tv räcker dock inte för att göra tv-kvällen komplett; minst lika viktigt är att ha en skön soffa att sjunka ned i. Om du känner att det är dags att byta ut din soffa mot en ny, för att kunna sitta lite skönare om kvällarna, ska du gå in på Fyndab.com, där det finns ett stort utbud av soffor som passar alla smaker.

About the Author

amanda