Laga mat tillsammans

När man ska göra något tillsammans, antingen det är kollegorna eller ett gäng vänner, brukar alternativen vara antingen att gå ut och äta ihop, gå till puben, eller, om gänget är lite mer aktivt, göra något sportigt som att spela bowling till discobelysning. Fast det är klart, även bowlingen brukar avslutas runt matbordet. Att äta tillsammans handlar inte bara om att vara hungrig och bli mätt, utan är också något socialt, så varför inte göra själva matlagningen till en del av träffen?

Gå matlagningskurs

Om någon i sällskapet fyller jämt eller ni har en annan anledning att fira, är det trevligt att gå en matlagningskurs ihop. Det finns speciella kvällskurser som passar utmärkt att gå vid sådana här enstaka tillfällen. Gör kvällen oförglömlig genom att kontakta printer.se och beställa kläder med tryck som ni alla har på er. Det kan vara en t-shirt eller ett maglagningsförkläde. En rolig slogan, en hemmasnickrad logga eller varför inte en liten figur som symboliserar er blir kul att trycka på. Plagget är sedan praktiskt att använda hemma och ni blir alla påminda om den där roliga kvällen ni hade tillsammans.

I ett riktigt restaurangkök

Om du känner någon som jobbar på restaurang och ni inte är ett alltför stort sällskap, kan du fråga om ni får komma på studiebesök i köket innan ni slår er ner för att äta. Välj dock inte de tider på dygnet restaurangen är som mest välbesökt, för då hinner inte kocken med er. En stund före middagen kan fungera bra. Om ni inte vill äta direkt efteråt, kan ni göra en rolig aktivitet mellan studiebesöket och middagen. Vad sägs om att rida islandshäst, gå en guidad tur eller se på teater tillsammans?

Halv åtta hos mig

Visst har du sett tv-programmet Halv åtta hos mig? Där turas fyra deltagare om att besöka varandras hem och bjuda på förrätt, huvudrätt och efterrätt och sedan sätter de poäng på varandras mat. Ni kan förstås helt strunta i poängen och fokusera på att ha roligt istället. Ni behöver inte heller besöka alla samma vecka, utan kan vika en kväll i veckan åt det här projektet och sedan turas om att bjuda hem varandra. Då blir det roligt att båda laga mat och att få komma hem till en annan vän eller kollega för att äta gott och prata bort en kväll.

Laga mat tillsammans

Ibland är inte maten, utan själva processen, och umgänget, i fokus. Sådana gånger kan det vara trevligt att baka pizza tillsammans och låta alla lägga sin favorit-topping på varsitt hörn av pizzan. Snabbt och enkelt, samtidigt som man gör något medan man umgås. Vill man hellre vara utomhus kan alla ta med sig varsin picknickrätt och så ses man ute i en park för att äta, dricka och ha trevligt tillsammans.

About the Author

amanda