Mysig hemmakväll med matlagning

Att äta en proffsig middag ute på en fin restaurang är givetvis lite lyx i vardagen. Om du dejtar eller är i ett fast förhållande med en partner är det dock ofta mysigare med en hemmakväll. Lyckas du skapa en hemmakväll med rätt stämning, god middag, vin och efterrätt slår detta de flesta lyxrestauranger. I den sköna hemmamiljön kan ni ha allt fokus på varandra och prata ostört. En helkväll med matlagning, goda drycker och en mysig efterrätt. Om du vill romantisera kvällen ytterligare satsar du på lite tända levande ljus och halvmörk belysning. Förför din partner, köp sexleksaker eller sexiga underkläder och njut av varandras närhet. Kanske ta er lite tid för massage, några glas champagne och ett gemensamt bad inför kvällen. Nedan kommer några tips på vad du kan laga för mat för att få kvällen att bli helt magisk och något extra.

Middagstips

För den perfekta hemmakvällen en fredag eller lördag då ni båda är lediga bör du laga något extra lyxigt. Ett av de klassiska tipsen som alltid fungerar är fläskfilé med potatisgratäng och en god rödvinssås till detta. Du bör göra potatisgratängen från scratch, det vill säga skurna potatisskivor in i ugnen och inte en färdig potatisgratäng som man värmer. Till middagen har du en sallad med lite tomater, paprika och fetaost.

Du serverar sedan middagen tillsammans med ett gott rött vin som passar till köttet. Om du inte är en van vindrickare kan du fråga om råd på Systembolaget vilket rött vin som passar allra bäst till just fläskfilé. Följer du dessa råd blir middagen garanterat en succé!

Efterrätten

En stund efter att ni ätit den goda middagen och är mätta och belåtna, sätter du igång med att tillaga efterrätten. Eftersom det är en ganska mastig middag med kött och potatisgratäng behöver du ha en ganska lätt efterrätt. Förslagsvis kan du göra något med goda bär och frukter.

Ett trevligt efterrättsrecept är att skära upp bär och frukter i små bitar som du trär på grillspett i trä. Använd gärna kiwi, hallon, banan och äpple. Att sätta bären och frukten på ett grillspett ger hela efterrätten ett lite lyxigare och proffsigare intryck. Till fruktspetten tillagar du en dipsås med smak av choklad och vanilj. Du tillagar en sådan dippsås genom att smälta 100 gram vit choklad i en kastrull tillsammans med 2 dl grädde och frön som du skrapar ur en vaniljstång. Blanda allt i en kastrull och smält på svag värme. Sedan kan ni avnjuta en god efterrätt med nyttiga frukter och bär som ni doppar i dipsås med smak av choklad och vanilj. Kombinera gärna med ett glas champagne för att få till den där riktigt lyxiga känslan.

About the Author

amanda